Dutch Awearness is pionier en koploper in de productie van recyclebare duurzame bedrijfskleding, die ontworpen wordt om eindeloos hergebruikt te kunnen worden. Daarnaast ontwikkelde Dutch Awearness een ketenmanagement systeem voor recyclebare duurzame bedrijfskleding, waarbinnen wordt bijgehouden welke materialen binnen de keten gebruikt worden en wat hun real-time locatie binnen de keten is. Het systeem dat dit proces ondersteund heet CCMS.

Ketenregisseur (CCMS)

Dutch aWEARness spint zelf geen garens, weeft geen stof en naait geen kleding, en ook de sales laat het aan anderen over. ‘We zijn meer een ketenregisseur: hoe groot ze ook zijn, geen van onze partners is zelf in staat om volledig over te schakelen op productie via de circulaire-economieprincipes, waarbij je streeft naar nul afval en volledig hergebruik van al je materialen. Maar met de projecten die wij van de grond trekken, doen we kennis en ervaring op die we delen met de wereld en onze partners in de circulaire loop. We brengen de technologie verder, delen de kennis en bewijzen dat in de textielindustrie de circulaire economie de toekomst is.”, aldus Rien Otto, oprichter en directeur van Dutch Awearness.

Na gebruik wordt de kleding door Dutch Awearness teruggenomen, verwerkt en gesmolten zodat er weer garens en herbruikbaar doek van kan worden gemaakt. Het end-2-end productieproces is voor de eindgebruiker van het kledingproduct inzichtelijk via het Circular Content Management System (CCMS).

CCMS

CCMS en de circular economy

CCMS, Track en Trace met behulp van QR codes

In het CCMS wordt alle  data over de kleding(componenten) verzameld met betrekking tot productielocatie, materialen, energie, water, transport, arbeidsomstandigheden en de profielen van fabrikanten en toeleveranciers in de productieketen. Wie de QR-code op de kleding scant met bijvoorbeeld zijn smart phone, ontdekt de geschiedenis en het materiaalgebruik van het product. Improvement-IT heeft haar kennis ingebracht vanuit best practices en jarenlange ervaring op het gebied van tracking en tracing systemen. Samen met de input vanuit Dutch Awearness is het CCMS systeem verder uitgebouwd en vormgegeven.

QR redirection to the map

Track and Trace map