BLE en IoT

Actieve RFID maakt gebruik van tags die zelf een energiebron hebben in de vorm van een betterij. Deze krachtbron beperkt de levensduur van de tag, maar door de eigen krachtbron kan de tag zelf een RF signaal genereren en heeft hierdoor een groter bereik dan passieve tags. Voor actieve RFID zijn verschillende frequenties maar ook verschillende technologieën te gebruiken. Onder andere Bluetooth, UWB en Wi-Fi zijn actieve RFID technieken. Met name Bluetooth Low Energy(BLE) is sterk groeiend om de bewegingen van objecten te kunnen volgen.

BLE in gezondheidszorg en industrie

Bluetooth Low Energy is een draadloze network-technologie ontworpen en verkocht door de Bluetooth Special Interest Group gericht op nieuwe toepassingen in de gezondheidszorg, fitness, beveiliging en home entertainment-industrie. Een actieve tag(beacon) wordt bevestigd aan een object en kan worden uitgelezen en beschreven als deze in de buurt is van een gateway. Indien deze gateway een bekende locatie op de plattegrond heeft, is bekend waar het object ziccht (ongeveer) bevindt.

Belangrijk is te benoemen dat vanaf januari 2020 de nieuwe standaard 5.1 het mogelijk is om BLE techniek te gebruiken om exacter de locatie te bepalen. Op dit moment werken we aan de integratie van BLE 5.1 in ons Alltrack platform.

Samen met onze partners verzorgen wij totaaloplossingen en daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor losse systeem- en softwarecomponenten.