NIEUWS: GEMEENTE AMSTERDAM VOORLOPER MET GELUIDSANALYSE
In opdracht van Gemeente Amsterdam is deze maand gestart met een experiment waarbij we met IoT-sensoren een eigen algoritme en aangedreven door machine learning, afwijkende akoestische gebeurtenissen in de binnenstad gaan detecteren, classificeren en vervolgens waarschuwen.

De geluidssensoren worden door de Gemeente Amsterdam ingezet om de binnenstad van Amsterdam aanvullend te beveiligen door bijvoorbeeld schreeuw geluiden, geweerschoten, explosies, glasbreuken en auto-ongelukken vroegtijdig te signaleren, waardoor meldingen rechtstreeks naar de meldkamer gaan en de response tijd voor noodgevallen gereduceerd kan worden van gemiddeld 5 minuten, naar gemiddeld 10 seconden. Het systeem werkt eigenlijk vrij eenvoudig. Er is een geluidssensor toegevoegd aan de plek waar een camera hangt, en deze doet eigenlijk niets anders dan op bepaalde geluidsniveaus een trigger geven. Die positie wordt dan doorgegeven aan de cameratoezichtruimte van de politie en gemeente, waar een observant meteen de camera, die het dichtst in de buurt is, kan voorzetten.”

Grote vechtpartij
Stel er is een grote vechtpartij op het Rembrandtplein. Dan pikt zo’n geluidssensor het lawaai op en geeft een signaal door naar de meldkamer. Daar kan dan meteen de juiste camera worden aangestuurd. Binnen tien seconden kunnen observanten zien of er wat aan de hand is en, indien nodig, de politie of handhaving die kant opsturen. Hierdoor zou de reactietijd een stuk sneller moeten zijn dan nu het geval is.

Meer over Improvement-IT:
“Improvement-IT streeft ernaar om onafhankelijke, duurzame IoT-oplossingen te leveren met een hoog rendement op de investering bij elk project. De basis voor het bereiken van onze doelen is onze permanente focus op innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Zo leveren we onze klanten geoptimaliseerde systemen die hun huidige werking verhoogt en de efficiëntie ervan.”