Barcode }

Oplossingen Warehouse Management

Eenvoudig voorraadbeheer waarbij uw medewerkers gemakkelijk overweg kunnen met de systemen is waar Improvement-it de oplossingen voor in huis heeft. Het Alltrack IoT platfom is naast een tracking en tracing systeem ook uitermate geschikt om als Warehouse Management Systeem (WMS) te functioneren.

GS1 DataBar barcode

Ook op het gebied van de barcode staan de ontwikkelingen niet stil. Zo doet in 2010 de GS1 DataBar haar intrede in de retailmarkt. De GS1 DataBar is klein van formaat en kan naast een artikelcode ook aanvullende informatie bevatten, zoals het variabel gewicht, de houdbaarheidsdatum, het batchnummer en andere productinformatie. U kunt ten opzichte van de huidige barcodes 50% ruimte besparen.

De voordelen op een rijtje:

  • Meer marketingruimte op de verpakking
  • Voorkomen van derving bij versproducten
  • Snellere kassa-afhandeling bij afgeprijsde versartikelen
  • Sneller starten en afhandelen van acties
  • Reduceren van voorraden
  • Verbeteren van Categorie Management
  • Klik hier voor meer informatie: GS1

QR-code en datamatrix

Een QR-code is een tweedimensionale (2D) streepjescode die in 1994 is ontwikkeld door Denso-Wave, een dochteronderneming van het Japanse bedrijf Denso. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response (“snelle reactie”); de code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR-codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar worden in Japan inmiddels algemeen gebruikt in tijdschriften, op bushaltes en op visitekaartjes. In Nederland is de code terug te vinden op de e-tickets van de NS. Met de meeste telefoons is de code goed te lezen, waardoor klantgerichte supply chain concepten mogelijk worden. De datamatrix code is een industriële versie van een 2D code.

Enthousiast geworden?

Wij kunnen de processen binnen uw bedrijf optimaliseren door middel van IoT.

App screenshot