CCMS
Terug

Retail | 21 February 2023 CCMS

Dutch Awearness is pionier en koploper in de productie van recyclebare duurzame bedrijfskleding, die

Dutch Awearness is pionier en koploper in de productie van recyclebare duurzame bedrijfskleding, die ontworpen wordt om eindeloos hergebruikt te kunnen worden. Daarnaast ontwikkelde Dutch Awearness een ketenmanagement systeem voor recyclebare duurzame bedrijfskleding, waarbinnen wordt bijgehouden welke materialen binnen de keten gebruikt worden en wat hun real-time locatie binnen de keten is. Het systeem dat dit proces ondersteund heet CCMS.

Ketenregisseur (CCMS)

Dutch aWEARness spint zelf geen garens, weeft geen stof en naait geen kleding, en ook de sales laat het aan anderen over. ‘We zijn meer een ketenregisseur: hoe groot ze ook zijn, geen van onze partners is zelf in staat om volledig over te schakelen op productie via de circulaire-economieprincipes, waarbij je streeft naar nul afval en volledig hergebruik van al je materialen. Maar met de projecten die wij van de grond trekken, doen we kennis en ervaring op die we delen met de wereld en onze partners in de circulaire loop. We brengen de technologie verder, delen de kennis en bewijzen dat in de textielindustrie de circulaire economie de toekomst is.”, aldus Rien Otto, oprichter en directeur van Dutch Awearness.

Na gebruik wordt de kleding door Dutch Awearness teruggenomen, verwerkt en gesmolten zodat er weer garens en herbruikbaar doek van kan worden gemaakt. Het end-2-end productieproces is voor de eindgebruiker van het kledingproduct inzichtelijk via het Circular Content Management System (CCMS).

CCMS, Track en Trace met behulp van QR codes

In het CCMS wordt alle  data over de kleding(componenten) verzameld met betrekking tot productielocatie, materialen, energie, water, transport, arbeidsomstandigheden en de profielen van fabrikanten en toeleveranciers in de productieketen. Wie de QR-code op de kleding scant met bijvoorbeeld zijn smart phone, ontdekt de geschiedenis en het materiaalgebruik van het product. Improvement-IT heeft haar kennis ingebracht vanuit best practices en jarenlange ervaring op het gebied van tracking en tracing systemen. Samen met de input vanuit Dutch Awearness is het CCMS systeem verder uitgebouwd en vormgegeven.

Meer lezen?

Image Size 720x400

Track & Trace

Stork

StorkTechnical Services Nederland B.V heeft een raamcontract getekend met Improvement-it als de solution partner voor tracking en tracing oplossingen.

Lees meer
Image Size 720x400

Field Application

Riool Reinigings Service (RRS)

Improvement-it realiseerde de nieuwe digitale werkbon module waarmee monteurs hun ritten, werkzaamheden, materialen en bijzonderheden kunnen verwerken.

Lees meer
Image Size 720x400

Track & Trace

Hallmark

Middels de RFID tag op iedere molen wordt in het Alltrack systeem geregistreerd wat de logistieke status van de molen is en aan welke klant deze is gekoppeld.

Lees meer
Image Size 720x400

Industrie

TATA Steel: Treinen

Bij Tata worden de treinen en wagons gevolgd en real-time geplot op een interactieve kaart.

Lees meer
Image Size 720x400

Healthcare

Clinium: OK Logistiek

Om er voor te zorgen dat operatie-instrumenten in voldoende mate en gesteriliseerd beschikbaar zijn in de OK, neemt Clinium alle logistieke en sterilisatiehandelingen over van het ziekenhuis.

Lees meer
Image Size 720x400

Industrie

TATA Steel: Containerbeheer

Op de containers is een RFID tag gemonteerd, waardoor iedere stap in het proces inzichtelijk wordt.

Lees meer
Image Size 720x400

Track & Trace

Ceban

Het Alltrack systeem registreert op slim gekozen posities in de logistieke keten de kratten die langskomen.

Lees meer
Image Size 720x400

Waterwegen

SAB

Improvement-it heeft het systeem ontwikkeld om centraal alle afvalinzameling en tarieven af te handelen.

Lees meer
Image Size 720x400

Track & Trace

Create2Fit

Voor de interne en externe logistiek binnen het magazijnennetwerk van Create2Fit wordt gebruikt gemaakt van de diensten van Improvement-it.

Lees meer
Image Size 720x400

Waterwegen

Gemeente Amsterdam voorloper met geluidsanalyse

In opdracht van de Gemeente Amsterdam is er een experiment van start gegaan met geluidssensoren.

Lees meer
Image Size 720x400

Waterwegen

Waterinnovatieprijs

De Amsterdamse grachten worden dagelijks bezocht door duizenden bewoners, bezoekers en toeristen.

Lees meer

Enthousiast geworden?

Wij kunnen de processen binnen uw bedrijf optimaliseren door middel van IoT.

App screenshot