Ultra Wide Band }

Technologie Ultra Wide Band

UWB (Ultra Wide Band) is een IoT (Internet of things) technologie die geschikt is om te registreren waar een object of persoon zich binnen een ruimte of gebied bevindt. Het voordeel van deze techniek is dat dit met grote nauwkeurigheid kan (10cm) en dat de omgeving minder van invloed is op de nauwkeurigheid dan bij andere technieken als Wifi, BLE of RFID.

UWB in verschillende industriën

Op de assets die u wilt volgen, wordt een tag aangebracht. Deze tag zendt iedere X milliseconden een signaal uit. Op verschillende locaties hangen ontvangers (ankers) die een bericht ontvangen en terug sturen. Op basis van de TDO (verschil in tijd tussen zenden-ontvangen van berichtjes) kan de tag bepalen waar het object zich bevindt. Door de grote nauwkeurigheid, robuustheid en levensduur van de batterijtjes is deze techniek uitermate geschikt om toe te passen in de industrie en gezondheidszorg.

Al uw assets traceerbaar

Deze technologie is geschikt om objecten van metaal en niet-metaal te volgen. Uw processen kunt u inzichtelijk maken door bijvoorbeeld bedden, infuuspompen en rollend materieel te voorzien van een UWB tag. Wij adviseren u graag over de beste oplossing voor uw vraagstuk. Daarbij kijken we naar verschillende technieken als RFID, UWB, GPS, BLE, barcode en Wifi technologie. In veel gevallen combineren we technologie om het beste resultaat te bereiken. Voor meer informatie kunt u ook kijken bij onze Ultra Wide Band partner SEWIO. Samen met onze partners verzorgen wij totaaloplossingen en daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor losse systeem- en softwarecomponenten.

Enthousiast geworden?

Wij kunnen de processen binnen uw bedrijf optimaliseren door middel van IoT.

App screenshot