LoRa }

Technologie LoRa

LoRa is een radiotechniek om op energiezuinige wijze, signalen over een grote afstand naar een server te sturen en omgekeerd. Hierbij valt te denken aan het schakelen van apparatuur op afstand, het doorgeven van temperatuur, druk en andere signalen of het bepalen van een locatie. Met eenvoudige batterijen kan een node in het netwerk met gemak tot 10 jaar meegaan.

Internet of Things (IoT) – Internet der Dingen

LoRa is een geschikte manier om apparatuur via internet te ontsluiten. Al die apparatuur die tezamen via het internet communiceert, wordt Internet of Things genoemd. Door slim signalen te combineren ontstaat een ‘slimmere’ samenleving. Improvement-it richt zich voornamelijk op bedrijfsoplossingen in de industrie, gezondheidszorg en (semi-)overheid. Improvement-it koppelt aan openbare netwerken en is daarnaast in staat voor uw bedrijf uw eigen private LoRa netwerk op te zetten.

Het Alltrack platform, dat ingericht is om op eenvoudige wijze locaties en statussen van assets bij te houden, ondersteunt nu naast RFID, GPS en barcode technologie ook de LoRa techniek. Alle objectregistraties worden in Alltrack slim gecombineerd met orderpick-, inspectie-, en reparatieprocessen.

LoRa, RFID, GPS, OCR, ZigBee en andere technieken

Door verschillende technieken slim te combineren wordt het mogelijk om bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. Zo kan een verpleegkundige met een schakelaar aangeven of een infuuspomp in gebruik is, houden we met gemak bij hoe vaak een ziekenhuisbed gewassen is en of het tijd is voor preventief onderhoud en monitoren we voor u waar alle assets zich bevinden. In de industrie meten we of (preventief) onderhoud benodigd is aan de hand van trillingsgegevens en/of het temperatuurverloop van een installatie of houden we in de gaten wie van uw medewerkers zich in een ATEX omgeving bevinden. Indien u informatie wenst over deze of andere methoden om uw processen te verbeteren, neem dan contact met ons op voor een kennismaking.Enthousiast geworden?

Wij kunnen de processen binnen uw bedrijf optimaliseren door middel van IoT.

App screenshot