GPS }

Technologie GPS

Global Positioning System (GPS) is de commerciële naam voor een wereldwijd satellietplaatsbepalingssysteem dat vanaf 1967 werd ontwikkeld voor gebruik door de strijdkrachten van de Verenigde Staten.

Tracking en Tracing

Tegenwoordig wordt GPS toegepast om zicht te houden op uw wagenpark, containers of andere belangrijke objecten. De GPS zender zorgt ervoor dat uw assets op de kaart worden getoond. Improvement-it heeft zich gespecialiseerd in het combineren van verschillende technieken. Hierbij worden uw assets middels het scannen van RFID of LoRa tags en barcodes gekoppeld aan uw container. Vervolgens volgen we uw container middels GPS en tonen we alle gekoppelde assets ook op de kaart.

GPS met of zonder SIMkaart

De meeste trackers communiceren met een database via een mobielnetwerk. Dat kan problematisch zijn door hoge roaming kosten in het buitenland of het niet voorhanden hebben van netwerkdekking in buitengebieden of offshore. Improvement-it levert naast deze veel voorkomende trackers ook een systeem zonder simkaart. Deze zenders communiceren direct via de satelliet met ons cloud platform. Hierdoor heeft u nooit onverwachte kosten en werkt het systeem ook in buitengebieden en offshore.

Enthousiast geworden?

Wij kunnen de processen binnen uw bedrijf optimaliseren door middel van IoT.

App screenshot