Clinium: OK Logistiek
Terug

Healthcare | 14 April 2023 Clinium: OK Logistiek

Om er voor te zorgen dat operatie-instrumenten in voldoende mate en gesteriliseerd beschikbaar zijn in de OK, neemt Clinium alle logistieke en sterilisatiehandelingen over van het ziekenhuis.

RFID ondersteunt OK logistiek van medische instrumenten

Om er voor te zorgen dat operatie-instrumenten in voldoende mate en gesteriliseerd beschikbaar zijn in de OK, neemt Clinium alle logistieke en sterilisatiehandelingen over van het ziekenhuis. Om de goederenstroom optimaal te controleren en te sturen heeft zij samen met Improvement-it het Alltrack track en trace systeem ingericht op basis van RFID  scans. “Dit systeem garandeert 100% uitgangscontrole van gesteriliseerde instrumenten en geeft onze klanten en onszelf een gedetailleerd inzicht in de gehele keten”, aldus Jacques Ongerboer de visser, directeur Clinium.

Materieelbeheer binnen de ziekenhuislogistiek

Op verschillende punten in de logistieke keten zijn RFID readers geïnstalleerd die registreren wat de status en de locatie van een instrument(kit) is. In eerste instantie zijn deze RFID leespunten binnen de sterilisatie-locaties van Clinium operationeel. Het plan is om deze leespunten uit te breiden naar de verschillende ziekenhuizen die klant zijn van Clinium, zodat ook het proces binnen het ziekenhuis kan worden geoptimaliseerd.  Daarnaast is het mogelijk om nieuwe OK instrumenten en kits te registreren met behulp van een PDA, daarbij kan direct een foto van het instrument worden toegevoegd. Doordat het systeem in een centraal gehoste omgeving functioneert, kan iedereen met een werkende internetverbinding en een webbrowser real-time inzien wat de status en locatie van het instrumentarium is.

IoT als basis voor de toekomst

Binnen enkele jaren wordt naar verwachting een operatieproces  optimaal gereguleerd op basis van IoT technologie als RFID, Lora en barcodering. Met behulp van technologie kan in een vroeg stadium inzichtelijk worden gemaakt of een operatie daadwerkelijk plaats kan vinden op basis van statusregistraties van o.a. de instrumenten, de patiënt, de OK, de specialist en alle benodigde hulpmiddelen.  “Clinium werkt mee aan deze innovaties om de zorginstellingen te ondersteunen in de logistieke processen en de kwaliteitsgaranties te borgen”

Systeemkoppelingen

Clinium beschikt reeds over een uitgebreid ERP systeem om alle goederen- en financiële stromen op hoofdlijnen te reguleren. Het Alltrack platform is geïntegreerd met deze bestaande omgeving en zorgt er steeds automatisch voor dat het systeem wordt bijgewerkt. Daarmee is de bron up-to-date en zijn de processen geborgd op basis van fysieke werkvloer registraties.

Over Clinium

Clinium verzorgt het gehele proces van logistiek en sterilisatie van het medisch instrumentarium en de medische hulpmiddelen.
Naast de CSA-functie nemen zij óók het beheer van het steriele OK magazijn over, verzorgen zij de in- en externe distributie, de coördinatie & handling van leeninstrumentarium en reparatie & onderhoud van instrumentarium.

Meer lezen?

Image Size 720x400

Retail

CCMS

Dutch Awearness is pionier en koploper in de productie van recyclebare duurzame bedrijfskleding, die

Lees meer
Image Size 720x400

Track & Trace

Stork

StorkTechnical Services Nederland B.V heeft een raamcontract getekend met Improvement-it als de solution partner voor tracking en tracing oplossingen.

Lees meer
Image Size 720x400

Field Application

Riool Reinigings Service (RRS)

Improvement-it realiseerde de nieuwe digitale werkbon module waarmee monteurs hun ritten, werkzaamheden, materialen en bijzonderheden kunnen verwerken.

Lees meer
Image Size 720x400

Track & Trace

Hallmark

Middels de RFID tag op iedere molen wordt in het Alltrack systeem geregistreerd wat de logistieke status van de molen is en aan welke klant deze is gekoppeld.

Lees meer
Image Size 720x400

Industrie

TATA Steel: Treinen

Bij Tata worden de treinen en wagons gevolgd en real-time geplot op een interactieve kaart.

Lees meer
Image Size 720x400

Industrie

TATA Steel: Containerbeheer

Op de containers is een RFID tag gemonteerd, waardoor iedere stap in het proces inzichtelijk wordt.

Lees meer
Image Size 720x400

Track & Trace

Ceban

Het Alltrack systeem registreert op slim gekozen posities in de logistieke keten de kratten die langskomen.

Lees meer
Image Size 720x400

Waterwegen

SAB

Improvement-it heeft het systeem ontwikkeld om centraal alle afvalinzameling en tarieven af te handelen.

Lees meer
Image Size 720x400

Track & Trace

Create2Fit

Voor de interne en externe logistiek binnen het magazijnennetwerk van Create2Fit wordt gebruikt gemaakt van de diensten van Improvement-it.

Lees meer
Image Size 720x400

Waterwegen

Gemeente Amsterdam voorloper met geluidsanalyse

In opdracht van de Gemeente Amsterdam is er een experiment van start gegaan met geluidssensoren.

Lees meer
Image Size 720x400

Waterwegen

Waterinnovatieprijs

De Amsterdamse grachten worden dagelijks bezocht door duizenden bewoners, bezoekers en toeristen.

Lees meer

Enthousiast geworden?

Wij kunnen de processen binnen uw bedrijf optimaliseren door middel van IoT.

App screenshot